Torrschamposkola – med Annica Carlander från Björn Axén

Annica Carlander är frisör på Björn Axén samt aktiv medlem i research- och utvecklingsteamet. Här ger hon sina bästa tips för hur du kan använda torrschampo!

Annica-Carlander

Annica Carlander, frisör hos Björn Axén.

Torrshampot har flera användningsområden. Vissa använder det i förebyggande syfte direkt efter hårtvätt när håret är torrt. Andra sprayar i det dagen innan tvätt för att klara en dag till. Och en del använder det varje dag. Allt beroende på hårtyp och behov. Att använda torrschampo för att bröllopsfrisyren ska hålla är ett vanligt knep som är värt att testas.

Björn_Axén_Bride_2

Vad ska man tänka på?

När du har sprayat i torrschampot – lämna det inte bara, du är inte klar! Du ska inte heller rufsa runt i håret direkt, utan du måste vänta en liten stund.

– Du bör borsta eller massera i håret för att fördela torrschampot jämnt, men vänta någon minut så att torrschampot hinner göra sitt jobb och suga upp fettet. Det är ofta därför många upplever torrschampo som vitt till en början, när du precis har sprayat i det. Det är alltså̊ innan formulan har kickat igång och fått göra sin grej.

När du sedan tvättar håret är det viktigt att du schamponerar ordentligt, gärna två̊ gånger, för att få bort orenheter från hårbotten och förbereda för nya produkter.

BJÖRNAXEN_SE_Dry_Shampoo_Sweet_Blossom_Image

Vad kan man använda torrschampo till?

Håruppsättningar

Torrschampo är en jättebra produkt att använda när du ska sätta upp håret!

– Spraya då gärna i hela längderna, t ex när du vill göra en knut och önskar en sådan där perfekt, stökig look.

Björn_Axén_Bride

För ökad stadga och volym

Torrschampo kan också̊ vara bra att använda om man har ett väldigt glansigt och glatt hår som är svårt att få styr på̊. Jobba med torrschampot i hårbotten för att få stadga och volym där.

– För bästa resultat benar du upp håret ordentligt och sprayar lika mycket av produkten överallt. Glöm inte att massera eller borsta hårbotten efter en stund för att få bort överbliven produkt. För en stökig, surfig känsla sprayar du lätt på̊ längderna, gärna med en kombinerat torrschampo- och texturspray, och formar och trycker fram lite fall och rörelse.

Styling med värmeverktyg

Man kan också̊ använda torrschampo i samband med att man lockar och plattar sitt hår.

BJÖRNAXEN_SE_Dry_Shampoo_Green_Apple_Image

Det viktigaste att tänka på̊ när man använder värmemeverktyg är att grunda med ett värmeskydd för 220 grader, till exempel Heat Styling Protection från Björn Axen.

– Spraya värmeskyddet i hela håret och använd din platt- eller locktång för att styla den frisyr som du önskar. Spraya sedan torrschampo i hårbotten för att få stadga och volym samt på̊ längderna för att få en skön, stökig känsla.

Tre enkla steg för bästa effekt

1. Börja alltid med att skaka flaskan så att pulvret och sprayen blandar sig.

2. Det är bra att spraya kring hårfästet och i benan. Om du vill kan du dela upp håret och spraya i hela hårbotten.

3. Det är lagom att hallå flaskan på̊ cirka 20 centimeters avstånd från håret. Vänta någon minut efter applicering och sedan borstar eller rufsar du igenom håret så att överbliven formula, som inte sugits upp, faller ur.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: