Trassliga testar? Lös hårproblemen snabbt

Foto: Gustaf Waesterberg Text: Josefine Franking

Allra bäst är att anlita en professionell frisör till den stora dagen för att få en hållbar och proffsig frisyr. Har du inte möjlighet till detta så finns det några små knep att ta till för att tämja bångstyrigt hår. Här är produkterna som löser dina problem.

Platt hår

Lösning: Volympulver


Ett platt hår ser ofta tunnare ut. Tupera håret närmas roten med en kam eller välj något av alla de pulver och mousser på marknaden som utlovar volym.


Tänk på:
Vissa pulversorter får håret att se eller kännas fett, testa dig fram.

Slitet hår

Lösning: Inpackning


Du kanske inte kan undvika att gå till frisören för evigt, men en tillfällig uppfräschning kan slitet hår få med en fuktgivande inpackning. Satsa på en sort speciellt för din hårtyp.


Tänk på:
Applicera inpackningen efter schamponeringen men innan ditt vanliga balsam.

Glanslöst hår

Lösning: Glansgivande produkt


Få tillbaka glansen genom att applicera en produkt som innehåller arganolja eller välj senaste trenden – en BB Cream för håret.


Tänk på:
Oljeprodukter kan tynga ner håret och göra lockar mindre hållbara.

Kluvna toppar

Lösning: Klippning


Är dina toppar kluvna? Då är tyvärr bästa botemedlet en redig klippning. Motverka slitage genom att regelbundet besöka frisören.


Tänk på:
Byt inte frisyr eller hårfärg alldeles inpå bröllopet.

Fet hårbotten

Lösning: Torrschampo


Tvättar du håret dagligen för att undvika fet hårbotten? Testa ett torrschampo istället, det fräschar upp omedelbart och gör att du kan glesa ut hårtvättarna.


Tänk på:
Överdosering av torrschampo kan få ett mörkt hår att se grådassigt ut.

Frissigt hår

Lösning: Plattång


Ser du ut konstant ut att ha promenerat i regnet? Frissigt hår kan enkelt motverkas med en plattång.


Tänk på:
Använd en värmeskyddande produkt innan du plattar håret.

brudakuten 2013_03

1. Torrschampot Dry clean hairspray från Waterclouds, ca 160 kr. 2. Färgglad plattång från ghd kostar ca 1 900 kr inklusive matchande hårborste. 3. Inpackningen Pro-keratin Refill från Loréal Professionnel kostar ca 220 kr. 4. BB Cream från Lernberger Stafsing kostar ca 190 kr. 5. Pudret Matt fat powder från Lee ger volym i hårbotten och en matt struktur, ca 115 kr. 6. Ibland finns ingen anann lösning är en hederlig klippning.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: