Tre förföriska frågor för ett bättre sexliv

Klädd för ett skönare sexliv

Önskar ni båda att det var mer action i ert sexliv, men livet kommer alltför ofta emellan? Testa nya sätt att ta initiativ till sex. Ibland är det inte svårare än så att få upp temperaturen i sovrummet.

Text: Marika Smith Foto: Unsplash

Ny gnista i sexliv med rätt frågor

Många par som varit ihop ett tag upplever en dipp i sitt sexliv. Det kan förstås bero på många olika saker, men det kan vara så enkelt som att den som tar initiativ inte gör det på rätt sätt.

Vi är alla olika i hur vi vill bli förförda, så det kan vara värt att prova en ny variant. Kanske tänder det till lite extra om ni bara funderar på hur det känns sexigast att föreslå intimitet.

Här är tre frågor att ställa till varandra som ger dig tydliga ledtrådar till vad som väcker din partners lust. Och förhoppningsvis i förlängningen också djupare samtal om ert sexliv och vad ni båda längtar efter.

Passa även på att läs ”Sex tips för heta stunder”.

Svarar du bäst på ord eller beröring?

Somliga vill bli förförda med ord – komplimanger, snuskiga förslag eller sensuella insinuationer. När fantasin får spinna loss innan sexet börjar blir dessa personer mycket mer sugna och redo för hetta.

Andra föredrar att låta kropparna tala – en hand på låret eller kyss i nacken som skvallrar om den andres åtrå. Att uttrycka vilket som funkar bäst för just dig gör dig tvungen att fundera på hur du faktiskt fungerar. Det gör det lättare för både dig och partnern att bli nöjda.

Kärleksliv

Föredrar du direkt eller indirekt initiativ till sex?

Vissa personer njuter i fulla drag av förförelseleken och känslan av att sex bara liksom uppstår helt magiskt när stämningen i rummet blir allt tätare.

Andra avskyr ovisshet och vill ha tydlighet. Eller så tänder de bara lite extra på explicita förslag med snuskiga ord. Som att bara bli upphånglad mot väggen och få ”hänga med”. Hjälp din partners lust blossa upp genom att vara lyhörd för detta.

En viktig aspekt som kan bli vägledande i ert sexliv.

Vill du bli överraskad eller få chans att förbereda dig?

Sex som känns spontant kan kännas mer passionerat – men samtidigt minskar ju chansen att båda råkar vara blixtsugna precis samtidigt. Många behöver lite tid på sig att hamna i rätt stämning, och då kan det vara bättre att sms:a en hint om att du är sugen redan några timmar i förväg.

Då får din partner chans att ställa in sig på erotik, och bemöter din invit med entusiasm senare. Det får det att kännas magiskt och spontant ändå.

När ni turas om att förföra varandra och ta initiativ till närhet på ett sätt som passar den andra kommer båda att känna sig åtrådda och sedda. Ert sexlive får en chans att blomma upp!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: