Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien. Såhär gick det till!

Text: Redaktionen Foto: Veronica Giovanni

3 x bröllopsfirande med tredagarsbröllop

På deras första resa tillsammans hamnade Karin och Tony på den lilla gården SarAnd Relais i byn Fondi i Italien. Där och då blev båda förälskade i platsen och det fanns ingen tvekan om att det var där det framtida bröllopet skulle bli. Ett tredagarsbröllop.

– Då vi inte kunde gifta oss legalt i Italien hade vi dagen innan vi åkte en borgerlig vigsel. Vi hade den hemma på vårt trä­däck i trädgården tillsammans med Tonys pappa och min vän Cajsa som vittnen, berättar Karin

– Eftersom vi valde att gifta oss på en relativt liten gård så hade vi en begränsning vad det gällde antal gäster att bjuda med. Då vi inte kunde ta med alla vi ville så hade vi även en stor bröllopsfest i Sverige två veckor efter bröllopet i Italien, fortsätter Karin.

Italiensk tradition

Dagen innan vigseln visade en i per­sonalen en liten kopp med två pipor åt varsitt håll. Inuti koppen fanns en målning av två sammanlänkade händer. Efter vigseln drack vi champagne ur varsin pipa och fick på så sätt följa den italienska traditionen.

Brud hos frisör inför tredagarsbröllop i Italien
Brud i grönska redo för sitt bröllop

Att välja brudklänning

– Den bohemiska och romantiska brud­trenden som var förra året passade min stil perfekt, vilket även resulterade i ett stort urval av brudklänningar. Jag provade minst 50 olika klänningar både på hemmaplan och utomlands. Vid varje provning hade jag med mig en brudtärna för att göra en rolig och mysig grej av det.

På Skräddarhuset i Malmö hittade jag en A-linjeformad klänning i spets och 3D- blommor. Den hade V-ringning både fram och bak tillsam­mans med ett långt vackert släp av den svenska designern Viktoria Chan.

En lokal frisör från Fondi gjorde bröllopsfrisyren. Det blev en vild chans­ning då hon inte förstod engelska och min ena brudtärna fick kommunicera med henne på knagglig spanska.

Bruden Karinmed sin tre brudtärnor på ett tredagarsbröllop
Brudbukett i vitt med gröna blad

Brudgummens look

– Efter 30 minuter inne på Martys i Malmö hade jag hittat en ljusgrå som­markostym från det italienska märket Canali. Också en gammelrosa fluga och näs­duk som matchade färgtemat. Till det bar jag ett par konjaksbruna skräddar­sydda skor från Karlsson & Ljungström. En avslappnad och somrig look som samtidigt var stilig och passade in i miljön på den lilla gården i Italien.

Brudparet Karin och Tony bjuder in till tredagarsbröllop
Vigsel mellan Karin och Tony med utsikt över italienska vidder

Tredagarbröllop blev en succé

-Först fick vi idén att kombinera båda våra efternamn Wingren och Ljung­ström och ta namnet Winström då ingen av oss ville ge upp våra efter­namn. Det gick inte enligt Skattever­kets regelbok och vi fick avslag i vår ansökan.

Vi letade sedan tillbaka i släkten men hittade inget som föll oss i smaken. Efter lite betänketid så beslu­tade vi oss för att ta Tonys efternamn för enkelhetens skull. Han har dessutom ett etablerat namn med sin egen firma, berättar Karin.

Både Karin och Tony var supernöjda med sitt tredagarsbröllop på den lilla gården i Italien. Det blev en stor upplevelse och något riktigt speciellt att få samla alla på en sådan vacker plats.

Pool på gården SarAnd Relais i byn Fondi i Italien. Här firade Karin och Tomy tredagasbröllop.
Brudparet Karin och Tony

Brudpar: Karin Ljungström och Tony Ljungström

Vigdes i: Fondi, Italien

Datum: 8 september 2018

Klädsel: Kostym

Antal gäster: 37

Foto: VERONICA GIOVANNI / www.veronicagiovannoni.com

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: