Fira bröllop i Italien på vingård i Toscana

Lina och Viktor firar bröllop på vingård i Toscana, Italien

Lina och Viktor älskar att upptäcka nya platser och har rest mycket tillsammans. Bröllop utomlands var därför självklart! De valde att bjuda in till bröllop i Italien på vingård i vackra Toscana!

Text: Malin Norlén Foto: Malin Norlén

Planera för bröllop på vingård i Italien

Vi hade ganska bra koll på hur vi ville ha vårt bröllop på vingården i Italien. Vi började planera från och med bröl­lopsinbjudningarna och det var ett år innan bröllopet.  Fram till någon dag innan vigseln gjorde vi små ändringar här och där.

Det som var svårast var att planera en bröllopsmeny där vi inte smakat av maten. Ida på Villa Buonvisi hjälpte oss jättemycket, men den mesta av kon­takterna har vi skött själva.

Villa Bounvisi är ägt av en svensk familj, vilket underlättade kom­munikationen rejält. De fick oss verkligen att känna oss välkomna! Vi vill gärna rekom­mendera Villa Bounvisi för brudpar som funde­rar på bröllop på vingård i Italien. Att det blev just Villa Buonvisi var först en ren slump.

Brudpar på vingården Villa Bounvisi i Italien

Tur med vädret även vid bröllop i Italien

– Vi hade börjat kika på ställen i Grekland att gifta oss på, men så såg vi Villa Bounvisi på Instagram. En person som Viktor följer var på födelsedagsfest där. Så då kikade vi in på deras hemsida och såg att de även hade ett bröllopspaket och skickade direkt en för­frågan, berättar Lina.

Att vi valde 27 till 31 augusti för vårt bröllop i Italien på vingård var för att det var på dessa dagar som både Norwegian samt Ryanair hade di­rektflyg till Pisa. Det skulle göra det mycket enklare för gästerna som ville komma ner och slippa mellanlandningar.

– Alla aktiviteter som vi hade tänkt oss var utomhus. Några dagar innan bröllopet visade väderprognosen inte så goda chanser till sol och gav oss några sömnlösa nät­ter. Det såg ut att vara regn och åska tio da­gar i sträck. Som tur var fick vi fint väder alla dagarna och kunde ha alla aktiviteter såsom vi tänkt oss, säger Lina.

Att det blev just Villa Buonvisi var en ren slump – men det blev en riktig dröm med välkomstmingel, poolparty, pizzakväll och ett bröllop som slutade klockan 5 på morgonen.

Lina & Viktor
Brud vid fönster med hängande bröllopsklänning väntar bröllop i Italien
Brud på slott på vingård i Italien

Fyra dagar för bröllop på vingården i Italien

– På tisdagen anordnade vi ett välkomst­mingel på kvällen för våra gäster som anlänt. Det blev chark, ost, frukt och dryck. På ons­dagen hade vi vinprovning med efterföljande poolparty. Att kalla det vinprovning känns lite fel i efterhand då sommeliern sa att han sällan sett ett gäng som varit törstigare. Det fanns inte en droppe kvar i vinglasen efteråt. På första gången på väldigt länge hade han sålt slut på allt vin, skrattar Viktor.

– Stämningen fortsatte att vara på topp på poolparty. Imponerad över att vissa gäster kunde med­verka på pizzakvällen senare, haha. På kvällen serverade vi fem olika sorter pizzor bakade i Villa Buonvisis stenugn. Bandet Britpops, spelade musik, fortsätter Viktor

– Jag kan varmt rekommendera att ha livemusik vilket vi från början inte hade tänkt oss. Att vi skulle ha livemusik på både pizzakvällen och bröllopsfesten skulle bli en överraskning från mig till Lina. Men när hon spenderade så mycket tid på att skapa spellis­tor till festen kände jag mig tvingad att avslöja det. Lina blev dock väldigt glad över min överraskning, berättar Viktor.

Brudpar med bröllop på vingård Villa Bounvisi i Italien

Uppsydd brudklänning och blå smoking

– Torsdagen var det äntligen bröllop på vår vingård. Jag och Lina såg inte varandra på bröllopsdagen förrän vid själva fotograferingen. Det var strax innan vigseln. Vi körde en sådan ”first look” som det så fint heter. Svårt att beskriva käns­lan, men den var helt underbar, berättar Viktor

Lina hade en egen uppsydd brudklänning med mycket detaljer och spets från Matildas Fest. Det var jättesvårt till en början att hitta den perfekta brudklänningen då hon inte visste vad hon vill ha. Hon visste mer vad hon inte villa ha.

Viktor hade på sig en blå smoking samt svarta lackskor från samma butik. Viktor ville vara uppklädd, men ändå inte helt strikt. Därför valde han en blå smoking istället för svart.

Bröllop mellan Viktor och Lina på vingård i Italien

Vigselringar i vitt guld

– Äntligen var vi framme vid vigseln! Vi som pratat så länge om att vi någon gång tänkt gifta oss utomlands och nu var det bara minuter kvar, berättar Lina.

Lina hade sin mammas gamla förlovnings­ring, en alliansring i vitt guld med sju diaman­ter, som de använde under vigseln. Viktor hade en slät ring i vitt guld.

– Vi hade tänkt köpa de ”riktiga” ringarna vid ett senare tillfälle, säger Lina.

Svensk vigselförrättare på bröllopet

– Vi hade en svensk vigselförrättare, Marie Bohman från Danitalia, som är bosatt i Italien. Ingångsmusiken var till Lionel Richie – Stuck on you, och till vår ut­gångsmusik valde vi Justin Timberlakes – Can’t stop this feeling, berättar Lina.

– Vi valde att inte ha så lång vigsel med tanke på värmen, men den var jättefin. Ett minne som vi för evigt kommer bära med oss i våra hjärtan, säger Lina.

Några gäster som ville närvara på bröllopet men som inte hade möjlighet att komma ner, hade spelat in en videohälsning. Vi spelades upp den på bröllopet, vilket var mycket uppskattat.

Dukat för middag med utsikt över Toscanas vidder
Vacker bordsdekoration för bröllop på vingård

Festen slutade  fem på morgonen

Vi höll festen utomhus på Villa Buonvisi med utsikt över Toscanas landskap. Ungefär hälften av gästerna bodde på Villa Buonvisi. Övriga gäster bodde på granngården Villa Cheli som låg bara 100 meter bort.

– Vi hade bokat upp bägge gårdarna så att alla gäster som ville bo i närheten kunde göra det. Självklart var det fritt fram att boka eget boende om gästerna ville det, men alla valde att bo på det boende som vi anord­nat.

Något som vi är mycket nöjda med är att vi såg till att ha en bra musikanläggning. Dels vid poolpartyt, och dels vid bröllops­festen då man i Toscana inte får spela musik ute efter klockan 01:00.

– Vid den tiden var dansen i fullgång så det hade varit trist att behöva avsluta då. Istäl­let flyttade festen in i pizzerian och fortsatta in på småtimmarna. Vi lämnade festen bland de sista gästerna runt klockan 05:00.

Nattligt besök i bröllopssviten

En rolig detalj är att vi fick sällskap i bröllopssviten på bröllopsnatten av några goda vänner som låst sig ute och bodde på granngården. Detta skrat­tar vi gott åt idag när vi tänker på det. Vi kommer dock att säga till dem, om de gifter sig, att vi förväntar oss att få bo i bröllopssviten då. Haha!

Fredagen hade de som en ledig dag där inga aktiviteter var planerade. Just för att gästerna skulle få lite egen tid och göra det de själva ville hitta på. Den dagen tog de flesta det lugnt och slappade vi poolen.

– Då de flesta av gästerna ville passa på att åka in till Lucca på kvällen samlade vi ihop alla som ville det. Vi åkte in ett stort gäng och åt middag inne i staden följt av en liten barrun­da.

– På lördagen var det tid för oss alla att åka hem efter fyra dagar av ren lycka, avslutar Lina.

Brudpar med bröllop på vingård i Italien

Tips från brudparet

1. Sen gammalt, planera i god tid så slipper man stres­sen. Jag började kolla klänningar lite för sent vilket blev stressigt i slutet.

2. Försök att njuta av planeringen för det är ju också så himla roligt.Det är ju kanske något man bara gör en gång i livet.

3. NJUT under själva dagen också.

Fotograf Malin Norlén

Foto Malin Norlén. www.fotografmalinnorlen.com

Namn: Lina Strandh och Viktor Strandh (Jansson)

Vigsel: 29 augusti 2019 på vingården Villa Buonvisi som ligger strax utanför Lucca, Toscana, Italien.

Antal gäster: 66 st

Klädkod: Kavaj (fritt färgval)

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: