6 trender för brudklänningar 2023

Precis som i modebranschen finns det också olika trender varje år när det kommer till brudklänningar. Är du nyfiken på trenderna för brudklänningar 2023? Här hittar du rosetter, ursnygga detaljer och överraskande comebacker.

Text: Stine Nibe Ravneberget Foto: Elie Saab

Det finns så många typer av brudklänningar där ute att vi blir helt yra. Långa, korta, prinsessbakelser, minimalistiska slipklänningar, spetsklänningar, sidenklänningar eller fluffiga chiffongklänningar – varje år har sina trender och tendenser. Ska du gifta dig och undrar vad som kommer att känneteckna klänningarna det kommande året?

Här är 6 trender för brudklänningar för 2023

Prima ballerina

Flera typiska brudklänningselement är hämtade från balettvärlden. Tänk puderrosa toner och tyllkjolar. 2023 finns det dock fler detaljer lånade från ballerinans värld som kommer att prägla bröllopsklänningarna, enligt Harper’s Bazaar. Från tutuliknande kjolar till typiska åtsmitande bodys med spaghettiband. För att inte tala om rosetter, transparenta detaljer och delikata pudriga färger. Tänk en modern Black Swan som kombinerar det romantiska med det atletiska och moderna.

Se detta inlägg på Instagram

Färgglada och mönstrade bröllopsklänningar

De allra flesta människor kommer garanterat att tänka på vitt när de föreställer sig en bröllopsklänning. Men bland de mer originella trenderna för bröllopsklänningar för 2023 hittar vi färgglada och mönstrade bröllopsklänningar. För varför inte?

Detta är trenden för bruden som inte bryr sig om att följa normer och regler. Tyckte du att färger som puderrosa och Champagne var vågade? Tänk om. I år är det ljusa, feminina – men samtidigt coola färger som pistagegrönt, lavendel och ljusblått som kommer att trenda, enligt Harpers Bazaar .

Se detta inlägg på Instagram

 

Cut outs

En trend vi sett tydligt på catwalken och i dagens modet är kläder med cut outsn och som även synts starkt på årets bröllopsscen. Förra årets nude och den genomskinliga brudklänningen har blivit lite mer påklädd men med cut outs får vi fortfarande fram form och edge. En detalj som ger brudklänningen det lilla extra.

 

Brudklänningar i spets och 3D- blommor

En trend som vi kommer att fortsätta se 2023 är brudklänningar i spets med vackra detaljer i form av 3D-blommor. Oavsett om du är ute efter en bohemiskt bröllop i spets eller en romantisk tyll klänning med detaljer av spets så är valmöjligheten stor att du kommer hitta din dröm klänning. Se bild från Elie Saabs Bridal vår/sommar kollektion.

Elie Saab bröllopsklänning 2023

Den vita kostymen

2022 tog sig miniklänningen in som en trend inom brudmode och det ser vi även i år. Miniklänningen är exempelvis perfekt att byta om till lagom till att festen drar igång, lättare att dansa i om du frågar oss. Även jumpsuits, se bild från Viktor och Rolf bridal collectionn 2023, eller två delat kommer vi att få se mer av i år. Perfekt för den brud som inte vill ha den traditionella brudklänningen.

Den vita kostymen ett alternativ till brudklänning

Brudklänningar med puffärmar

Oavsett vad vi tycker om årets trend, puffärmen, så ger det verkligen brudklänningen ett statement. Det är inget för den blyga bruden men är den perfekta detaljen för bruden som vågar och vill ta för sig. Om förra årets trend var den djupa ryggen så är puffärmen definitivt den stora trenden för i år.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: