Unik chans att gifta er i grönskan – i Drömparken

I år erbjuder Enköpings kommun er möjlighet till en extra blomstrande kärleksförklaring. Under evenemanget Trädgårdsdagen i september arrangeras drop in-bröllop i den berömda Drömparken.

Förra året valde 28 par att gifta sig och kommunen hoppas nu på minst lika många även i år. För er som funderat på att gifta er och som gärna ramar in ögonblicket med grönska har nu en underbar plats att vara på.

– Vi tycker det är kul att kunna erbjuda möjligheten att gifta sig på Trädgårdsdagen då det är mycket folk i farten. Att det händer på en lördag hoppas vi även gör att fler väljer att gifta sig, berättar Ewa Schild, avdelningschef för Medarbetarservice som samordnar vigslar.

margareta-vallin-foto-emma-davidsson

Margareta Vallin guidar besökarna att binda en bukett, en fin present till brudparet. Foto: Emma Davidsson

Johan Arvidsson som är projektledare för Trädgårdsdagen berättar att de förra året höll vigslarna till i Klosterparken, men genom att flytta dem till Drömparken flyttas brudparen närmare Trädgårdsdagens trevliga folkvimmel och aktiviteter.

På Trädgårdsdagen anordnas även flera gröna aktiviteter, bland annat blomsterbinderi med florister.

– Om någon vill ge en fin present till ett brudpar så ligger blomsterbinderiet precis intill vigslarna under dagen, säger Johan.

Det kommer även att finnas möjlighet för brudparen att köpa buketter på plats.

Blomstrande borgerlig vigsel

Ceremonin är en borgerlig vigsel. Den är gratis och tar cirka 10 minuter. Vigslarna kommer att pågå i två etapper under dagen.

Trädgårdsdagen arrangeras lördagen den 7 september.
Läs mer!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: