Håruppsättning till bröllop på egen hand

håruppsättning bröllop

Håruppsättning till bröllop på egen hand är inte alltid helt enkelt. Men det är fullt möjligt! Ett alternativ kan också vara att göra en riktig enkel frisyr, men ack så romantisk! Här delar vi tre tips!

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Håruppsättning till bröllop efter stil

Självklart vill man ju så klart ha en vacker håruppsättning på sitt bröllop. Med rätt tekniker och kreativa idéer kan du se strålande ut utan att behöva gå till frisören.

Börja med att utgå från din personliga stil eller looken på din bröllopsklänning. Är det ett romantiskt, bohemiskt eller vintage-inspirerad bröllop? Med en klar bild kommer det bli lättare att skapa en håruppsättning som kompletterar och förstärker dig.

1. Stilfull håruppsättning med ett vacker hårband

I det här klippet som du hittar på Allt om bröllops instagram kan du se hur du på ett väldigt enkelt sätt kan göra en håruppsättning till bröllop på egen hand. Bara med ett vackert hårband!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

2. Utsläpp hår istället för håruppsättning

Vill du göra det riktigt enkelt för dig kan du välja att ha utsläppt hår på ditt bröllop. Det finns inget som säger att det måste vara en stor håruppsättning. Dessutom är utsläppt hår förföriskt och romantiskt!

3. Hårspännen, diadem och hårsmycken

Istället för en avancerad uppsättning kan du leka med accessoarer och hårsmycken. Locka håret, använd som enkla hårspännen eller dra upp håret med ett diadem med pärlor.

Med pärlor i håret som du kombinerar med stora örhängen ger en riktigt wow-känsla. Som på denna bild med matchande diadem och örhängen. Vi älskar! ♥

 

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Saker du behöver till din håruppsättning på bröllop

För att lyckas med din håruppsättning till bröllopet är det viktigt att planera. Här listar vi de tillbehör du inte får glömma för att kunna fixa håret på egen hand.
  • Hårnålar/spännen – om du ska sätta upp håret
  • Hårspray – för att fixera
  • Kam – om du ska tupera
  • Mousse eller saltspray – ger volym och bra struktur
  • Värmeskyddande spray – skyddar mot värmen
  • Fön, plattång eller locktång – beroende på vilken look du tänkt ha
  • Förlängningssladd – om kontakterna sitter dåligt till
  • Extra spegel – för att se hur håret ser ut bak

Öva, öva, öva!

Om du ska göra en håruppsättning själv är det viktigt att du övar inför bröllopet. Kika på YouTube och lär dig de olika stegen utantill. Ju mer du övar, desto mer säker kommer du att bli och desto bättre blir resultat på bröllopsdagen

Följ oss på Instagram för mer inspiration inför ditt bröllop!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: