Vacker från topp till tå

Foto: Max Alm-Norell Text: Josefine Franking

Lägg lite extra krut på att vårda dig från topp till tå veckorna innan bröllopet och du kommer att känna dig som en prinsessa på er stora dag. Här är de vanligaste hudproblemen – och deras lösningar.

Flagande hy

Lösning: Bodyscrub

Genom att skrubba kroppen dagligen i duschen ser du till att gamla hudrester försvinner och hyn får en fräsch lyster. Använd en peelingkräm med små korn i, en så kallad bodyscrub.

Tänk på: Använd en finkornigare scrub till ansiktet eftersom hyn där är skörare.Dålig cirkulation


Lösning: Torrborstning

Är du mycket stillasittande eller har dålig blodcirkulation gör sig kroppen inte av med gifter eller slaggprodukter. Torrborsta därför kroppen några minuter flera gånger i veckan med en speciell borste för att öka cirkulationen.

Tänk på: Borsta alltid med cirkulerande rörelser i riktning mot hjärtat.Blekhet


Lösning: Brun utan sol

När sommaren ter sig som en avlägsen dröm är säkerligen även solbrännan borta. Fuska fram en fin färg med hjälp av en brun utan sol-kräm som gradvis bygger upp färgen.

Tänk på: Var försiktig vid applicering på armbågar, knän, händer och fötter eftersom de suger upp mer färg.

Torr hud

Lösning:
Bodylotion

Det kalla vintervädret sliter på huden och den kräver därför extra tillförsel av fukt. Satsa på ett fylligt body butter eller en lyxig torrolja.

Tänk på: Vissa krämer har en stark doft som kan krocka med din parfym.

Nariga händer

Lösning:
Handkräm

På bröllopsdagen kommer dina ringar, och därmed också händerna att hamna i fokus. Vårda dem ömt med en handkräm för att slippa skämmas.

Tänk på: Välj en sort som absorberas snabbt för att slippa kladd.

Spruckna hälar

Lösning:
Fotvård

Raspiga hälar som sticker fram ur ett par sandaletter går bort. Allra bäst är en fotvårdsbehandling av ett proffs, har du inte möjlighet till detta är det fotfil eller peelingsockor som gäller.

Tänk på: Använd en återfuktande fotkräm regelbundet för att motverka ny uppkomst.

brudakuten 2013_04

1. Få fina fötter med de hyllade peelingsockorna från Nordic Piece, ca 200 kr hos eleven.se. 2. Biotherm utlovar fastare hud med Firm Corrector Body, ca 465 kr. 3. Återfuktande torrolja från Björk & Berries, ca 350 kr. 4. Vårdande fotkrämen Skin Treat Virgin olive oil, ca 70 kr hos Kicks. 5. Skrubbvantar för duschen, ca 40 kr hos Åhléns. 6. Uppfräschande Absinthe hand cream från The Body Shop, ca 60 kr för 30 ml. 7. Väldoftande bodyscrub med olivolja, Bodyfarm, ca ca 180kr. 8. Torrborsta huden dagligen med borsten från Åhléns, ca 85 kr.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: