Dansa en romantisk brudvals

Par dansar brudvals

Att dansa brudvals är en gammal tradition och ett måste på att klassiskt bröllop. Förr dansade man till klassisk musik som lämpade sig till just vals, men idag väljer många att utveckla brudvalsen till ett läckert dansnummer eller något personligt.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Brudvals är en klassiker

Brudvals eller vals är en populär pardans som du dansar till musik i tretakt. I Sverige fick valsen sitt genombrott i mitten av 1800-talet och har sedan dess inlett dansen på såväl baler som bröllop.

Det finns egentligen inte någon specifik dans som heter brud- eller bröllopsvals, men det är vanligtvis wienervals man syftar på. Wienervalsen är elegant och snabb samt följer en särskild rutin.

Brudvals al á Let’s Dance

Många är vi som imponerats av alla fantastiska danspar i Let’s dance. Utan att säkert veta vågar vi påstå att wienervalsen fått ett nytt uppsving efter att vi sett dansen i nya perspektiv från tv-soffan.

Sätt senaste säsongen på repeat och bli inspirerad av både musiken och valsstilarna från programmet. Den populära tv-serien är ett fantastiskt exempel på att valsen varken är tråkig eller att musiken måste vara gammaldags klassisk.

Låt bröllopsdansen bli en speciell stund. Danslektioner kan vara ett roligt inslag i bröllopsplaneringen.

Allt om bröllop

Brudvals måste inte vara just vals

Ni måste så klart inte dansa just vals utan ni kan lika väl välja en annan dans. Det är både underhållande och minnesvärt när ett brudpar överraskar med ett inövat dansnummer eller en väl utförd dans oavsett sort.

Dom senaste åren har det blivit något av en trend att överraska med en spexig dans. Vill ni sätta dansen perfekt så kan det vara bra att ta några danslektioner tillsammans. Det kan dessutom bli ett riktigt roligt inslag i bröllopsplaneringen.

Är dans inte er grej går så klart också den gamla hederliga tryckaren utmärkt!

Bröllopsparets dans inleder festen

Första dansen tillsammans som nygifta symboliserar brudparets första steg tillsammans in i livet som ett par.

Enligt traditionen är det brudparet som inleder valsen ensamma på dansgolvet, och efter ett ärevarv följer övriga danspar efter med brudparets föräldrar i täten.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: