Välj rätt skärning på din brudklänning

Foto: Barcelona Bridal Week Text: Ida Eriksson

Jakten på den perfekta brudklänningen kan vara krävande. En bra start är att fundera över vilken skärning och längd du vill ha. Välj utifrån din personliga smak, kroppsform och stil – vi guidar dig genom sex klassiska snitt!

A-linje

Formen på denna klänning är, precis som namnet antyder, som ett stort A. Den är smalare upptill med en gradvis ökande vidd ner till golvet. Själva namnet härstammar från Christian Diors vårkollektion ”
A-line” från 1955. A-linjeklänningar är ett feminint och stilsäkert kort som passar de flesta kroppstyper.

Victorio&Lucchino_003-copy

Klänning: Victorio & Lucchino.Foto: Barcelona Bridal Week.

Sjöjungfru

Det är inte svårt att förstå varför denna modell förknippas med de mytomspunna sjöjungfrurna. Klänningen har en tajt passform ända ner till låret eller knäet där den snabbt vidgas ut ner mot fötterna, som en havsjungfrus fena. Sjöjungfru är ett bra val om du känner för att framhäva dina kurvor och lyfta fram det kvinnliga du har att erbjuda.

FrancSarabia_020-copy

Klänning:
Franc Sarabia.Foto: Barcelona Bridal Week.

Kort

Korta brudklänningar blir allt vanligare på bröllop. I dag kan du välja och vraka bland allt från mini, knälångt och vadlångt till ankellångt i en uppsjö av olika stilar. Oavsett om du inte vill vara så traditionellt klädd eller om du vill visa upp dina snygga spiror så är detta ett utmärkt val. Våga säga ja till kort!

MiquelSuay_091-copy

Klänning:
Miguel Suay.Foto: Barcelona Bridal Week
.

Asymmetriskt

Kan du inte bestämma om du vill ha axelband eller inte? Gå på denna perfekta kompromiss! Den asymmetriska klänningen kan exempelvis lämna en blottad axel eller bestå av en kjol som är olika lång bak och fram. Asymmetriska inslag ger en spännande och lekfull dynamik. Med rätt passform kan denna passa alla kroppsformer.

YolanCris_063-copy

Klänning:
Yolan Cris.Foto: Barcelona Bridal Week.

Empire

En klänning som passar de flesta och för tankarna till grekiska gudinnor. Bysten är markerad men under sömmen faller tyget graciöst till golvet. Klänningen är ofta i chiffong eftersom materialet är lätt och följsamt.

RosaClara_034-copy

Klänning:
Rosa Clara.Foto: Barcelona Bridal Week.

Modern maräng

Den moderna marängen eller ball gown, som den vanligtvis kallas, är en traditionell klänning som är inspirerad av sagoprinsessorna. Klänningen är utmärkande med en tajt överdel och en voluminös kjol, gärna i tyll. Prinsesstilen smickrar en slank överkropp, ger dramatik och en massa glamour!

HannibalLaguna_015-copy

Klänning:
Hannibal Laguna.Foto: Barcelona Bridal Week.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: