Välj blommor som är i säsong

säsongens blommor

Vilken tid på året som ni gifter er påverkar inriktningen på bröllopet. Det borde också påverka valet av blommor. Genom att välja blommor i säsong kan ni spara på budgeten men gör också ett mer hållbart val.

Text: Josefine Franking Foto: Unsplash

Välj blommor i säsong och inte i trend

Skapa vackra och hållbara blomsterarrangemang året runt genom att välja blommor i säsong. Låt inte trenden eller en gammal tanke kring en särskild blomma styra för mycket. Det finns massor av vackra blommor året runt och kanske måste det inte vara precis just den du tänker på.

Dessutom kan helheten bli mer rätt genom att brudbukett matchar säsongen. Att välja typiska vårblommor på hösten kan lätt bli miss-match.

Rosa blommor i bukett till bröllop

Hållbart både för miljö och plånbok

Att välja blommor i säsong innebär att de inte behöver åka lika långt och eller drivas upp i en energislukande blomsterodling. Det blir därför ett betydligt mer hållbart val. Det ger också blommor som håller bättre, vilket är en viktig aspekt för bröllopsbukett.

Om du har en viktig älsklingsblomma som är ett måste, kanske det kan vara värt att istället ändra tidpunkten för bröllopet. Blommor blir dessutom betydligt billigare när de är i säsong och mer lättillgängliga för floristen.

Hör med din blomsterbutik vad som ligger rätt i tiden för ditt bröllop.

Blommor i säsong

Därför ska ni välja blommor som är i säsong:

• Ni är snällare mot miljön eftersom blommorna inte behöver åka långa sträckor.

• En del blomsorter är känsliga för transport och förändringar i temperatur. Det gör att de slokar fortare när det är fel årstid.

• Det är lättare och billigare att matcha övrig blomdekor med brudbuketten, speciellt om ni tänkt dekorera lokalen själva.

• Det blir en mer enhetlig känsla med omgivningen om era blommor matchar de färgskalor som återfinns i naturen när ni gifter er.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: