Välvårdat skägg till bröllopet!

En trend som växer sig allt starkare är ett långt och välvårdat skägg, de markerade linjerna vi sett tidigare börjar mjukas upp. Vi frågade skäggexperten Mustafa Kale om sina bästa tips på hur skägget bör tas hand om på bästa sätt.

Text: Mustafa Kale Foto: Unsplash / Nathon Oski

Oavsett om du som brudgum inte kan få mer än lite stubb eller om det växer som en grottmans så behöver skägget få lite extra kärlek. Om skägget är en del av dig behöver du absolut inte raka bort det till bröllopet, du ska fortfarande se ut som dig själv på din bröllopsdag. Det viktiga är att ta hand om ditt skägg, lik väl som du tar hand om ditt hår, för att få ett friskt och välvårdat skägg.

Få ditt skägg redo för bröllop:

1. Det första som behövs är att investera i bra produkter, så som schampo, balsam, olja, beard balm, som är anpassade efter ditt skägg.

2. Innan du börjar styla ditt skägg tvättar du det med både schampo och balsam.

3. Ta sedan några droppar skäggolja i handflatorna och värm upp dem innan du masserar in oljan försiktigt i skägget. Det gör du för att återfukta och ge näring till både skägg och hud så att huden inte blir irriterad och kliar. Låt oljan få sjunka in ordentligt i några minuter.

4. Borsta sedan igenom skägget med en ordentlig skäggkam samt spraya lite värmeskydd innan du börjar att föna ditt skägg.

5. När du fönar skägget är det bra att ha en rund skäggborste för att jämna ut skägget om vissa partier har krulligt hår samt för att föna det till den lejonman du önskar.

6. För att sedan hålla skägget på plats använder du dig av en beard balm. Ta lite av produkten i handflatan, så det värms upp, och arbeta sedan in det i skägget för att få det att hålla sig på plats en hel dag.

7. Ta sedan din skäggkam och kamma igenom hela ditt skägg.

8. Avsluta med att ta lite mustaschvax på dina fingertoppar och styla din mustasch så som du önskar. Kamma till den med din mustaschkam.

Nu är ditt skägg och din mustasch redo för bröllop!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: