Vem betalar för kläderna till tärna och marskalk?

bestman og brudepiker

Det är vanligt att både marskalk och brudtärna matchar sin klädsel med brudparet och bröllopets tema. Men vem borde egentligen betala för deras kläder?

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Att vara marskalk och tärna är ett hedersuppdrag

Att bli utnämnd till tärna eller marskalk är givetvis en ära och ett hedersuppdrag som du borde ta på stort allvar. De kommer att hjälpa brudparet både inför och under bröllopsdagen då de är en del av ceremonin.

Många brudpar väljer att ha något slags bröllopstema, ofta en färg. Då är det givetvis väldigt fint att både marskalk och brudtärnans kläder och accessoarer passar till detta tema. Men vem står då egentligen för kostnaden av kläderna på bröllopet?

Brud med brudtärnor

Vid särskilda krav bör brudparet betala klädsel

I en tid då traditioner inte längre styr vårt liv i lika stor utsträckning, tycker vi nog att svaret inte finns i traditionen längre. På Allt om Bröllop tycker vi att om ni har särskilda krav på marskalken och brudtärnans klädsel kan det vara god ton att erbjuda sig att betala för den.

Har ni särskilda förväntningar på klädseln som innebär att de måste inhandla nya kläder och accessoarer är det skäligt att brudparet betalar. Om det däremot är ungefär samma kläder som övriga gäster bär måste det kanske inte gälla.

Brudtärnor

Hyra kläder kan vara ett bra alternativ

Det kan så klart bli väldigt kostsamt att både stå för brudklädseln såväl klädsel till marskalk och brudtärna. Ett alternativ kan då vara att hyra kläder till bröllopet. På exempelvis Bröllopshuset kan du hyra både tärnklänningar och kostym till bestman.

Alternativt kanske ni kan fundera kring att låta bröllopets färg gå igenom i accessoarer. Det kan exempelvis vara i marskalkens fluga eller slips, eller i en sjal eller liten hatt till brudtärnan.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: