Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Av: Ronja WiLlners Foto: Emelie Petré

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.

Brudpar: Victoria Wu & Patric Wu

Vigdes i: Säby Säteri

Datum: 23 juli 2016

Klädsel:
Kavaj

Antal gäster:
100

Färgtema:
Pastell

”Allt blev som förväntat, även det faktum att jag började gråta långt innan jag kom fram till Patric. Vigseln var helt magisk. Jag leddes fram till Patric av pappa och bara det kändes väldigt speciellt och fint, så när jag sedan såg alla gäster som

tagit sig dit för vår skull så gick det bara inte att hålla tillbaka tårarna.”

Vigsel & fest: För att undvika eventuella logistika problem eller tappa bort någon faster som kommit hela vägen från Asien så valde vi att hålla vigseln och festen på samma ställe. Vi föll båda för Säby Säteri ute på Ingarö med sin harmoniska miljö ute i naturen och närheten till havet.

Brudbuketten: Brudbuketten bestod av mina favoritblommor rosor, pioner samt några nejlikor i ljusa pastellfärger. Vi hade även en matchande brudbåge vid vigselplatsen som blev otroligt fin.

Svåra val: Planeringen var många gånger snarare svår än rolig, eftersom det fanns så mycket fint att välja emellan. Vi besökte säkert upp emot tjugo olika slott, herrgårdar och festlokaler innan vi valde vår plats. Men känslan när vi hade hittat rätt var helt obeskrivlig, berättar Victoria.Gästlistan var också oerhört svår då vi inte kunde bjuda alla. Vi prioriterade de allra närmsta och fördelningen var rättvis fördelad där hälften av gästerna bestod av familj och släkt och den andra halvan av vänner.

Kinesisk tradition & ”first look”: Efter påklädning inväntade vi killarna då det var dags för den kinesiska traditionen ”Wedding door games”. Det innebär att brudgummen med hjälp av hans marskalkar ska visa sig värdig att hämta bruden genom att klara en rad utmaningar som brudens tärnor dirigerar. Tärnorna gjorde ett bra jobb med att testa Patric och hans marskalkar, framförallt fick alla sig ett gott skratt, berättar Victoria. Då Patric klarade utmaningarna var det dags för vår ”first look”. Han fick ställa sig under den 600-åriga eken medan tärnorna hämtade mig, jag hade svårt att hålla mina känslor i styr där och då när han fick se min brudklänning för första gången, säger Victoria.

Foto: Emelie Petré/
www.emeliepetre.se

Petre

Petre2

Petre3

Petre4

Petre5

Petre6

Petre7

Petre8

Foto: Emelie Petré/

www.emeliepetre.se

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: