Vid brons ände – Venedigs mysigaste restaurang

Text & foto: Sofia Lundqvist

Det kan inte bli mer idylliskt. Prima pasta, förbisvepande gondoljärer, levande ljus och ljuvligt vin i Venedigs mysigaste hörn.

Fullständig panik griper tag i mig när jag kliver av båten vid Markusplatsen. Den ofantligt stora mängden turister är överväldigande. Jag armbågar mig runt de största sevärdheterna och förbannar att jag stämde träff med en av världens vackraste städer under högsäsong. Som tur är har jag pratat med min italienska kollega innan avresa och jag minns hennes ord:
Bara döda fiskar simmar med strömmen, gå mot den.

Jag trotsar alla. När de går vänster, gör jag tvärtom. Jag skiter i Suckarnas bro och Kampanilen och styr stegen mot San Polo. Tempoförändringen är distinkt. Här på Venedigs ”mittenö” är allt lugnare och dessutom lite billigare.

Det har börjat skymma och hungern letar sig på. Tyvärr är det tydligen inte bara jag som fått tips om Osteria La Zucca. Fullt. Besvikelsen är total, men på andra sidan den gulligt krökta bron lurar en restaurang som ser minst lika mysig ut. På
Trattoria al Ponte del Megio slår jag och min pojkvän i all enkelhet till på varsin magiskt god spaghetti bolognese och en karaff av husets röda. Uteserveringen vid kanalen bjuder ett skådespel av förbisvepande gondoljärer och allt känns bara sådär vykortslikt och perfekt. Trevlig personal och den grymma prisnivån (totalt går kalaset lös på under 300 kronor för både mig och min bordsherre) förhöjer upplevelsen ytterligare. Vi skålar och kommer överens om att vi vid nästa besök på trattorian ska våga prova husets specialitet; färskpasta med nyfångade räkor och blommor.

Trattoria al Ponte del Megio

ADRESS: Calle Large 1666, Venedig

TELEFON:
+39 417 19777

Den här artikeln publiceras i samarbete med:

LitenEscapeLogo

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: