Bröllop på Trolltungan

Av Redaktionen / SVT

De blev först i världen att vigas på Trolltungan vid Norges fjordar. 1100 meter i luften med ett lodrät stup nedanför.

Att få vigas vid spektakulära platser som speglar personligheterna hos brudparen är allt vanligare och vem vill inte ha den coolaste bröllopsbilden på internet?

Under en dag, 14 augusti, hade specialtillstånd givits för att ge brudpar möjligehet vigas längst upp på den berömda Trollungan i Norge. Totalt var de fyra par som snörade på sig vandringskängor och tog sig till toppen, Katarina och Fredrik Gustavsson blev det andra paret som vigdes. Efter 35 år tillsammans valde Fredrik och Katarina Gustavsson från Våxtorp, i Laholms kommun, att gifta sig på dramatiska Trolltungan i Norge. Paret hade besökt Norge tidigare och ville besöka Trolltungan, men den långa vandringen avskräckte. När de hörde talas om att det under en enda dag fanns möjlighet att gifta sig på den spektakulära platsen tog de chansen.

Den 14 augusti blev de alltså man och hustru på svindlande höjder efter att ha varit tillsammans i 35 år, vilket SR P4 Halland var först att berätta om. /SVTKlicka på bilden för att starta klippet för att se de spektakulära bilderna från vigseln på Trolltungan från SVT.
Trolltunga
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: