En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

Av: Ronja Willners Foto: Lindisima

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll.

Brudpar: Viktoria och Mattias Klefbeck

Vigdes i: Karlsby fäbodar

Datum: 1 augusti 2015

Antal gäster:
71


Bröllopstema:


Fäbodbröllop

Klädsel:
Kavaj

”Så härligt att få välkomna bruden upp till soldränkt, lövad fäbod för fotografering. Det var svårt att hålla tårarna tillbaka när man inser att man står på det ställe man älskar med den person man älskar mest och allt är precis så man har tänkt sig.”

viktoriamattias4

viktoriamattias2

THE LOOK: Med tanke på att vi skulle gifta oss i en lantlig miljö var jag ute efter en ganska enkel look som kändes somrig och romantisk. Det blev en lätt make up med markerade ögon och läppar samt flätat hår med en lös knut. Att hitta rätt klänning är lite av en historia då jag efter timmar av letande efter inspiration visste att jag ville ha en klänning i helspets med djup v-ringning i ryggen samt v-ringad framtill. I Stockholm hittade jag en butik som sydde upp klänningar efter önskemål. Jag hittade ett spetstyg i butiken som jag gillade och gjorde en beställning. 8 veckor senare var klänningen klar och den visade sig vara sydd i fel spets och modellen var inte som jag hade tänkt mig. Jag gav dem en till chans att sy upp en ny men det blev fel ännu en gång. Gråtandes gick jag därifrån, utan brudklänning med endast en månad kvar tills jag skulle stå som brud. Sagan har som tur är ett lyckligt slut då en vän till mig är nära vän med Valerie Aflalo. Vi besökte hennes kontor och där var klänningen! En spetsklänning med djup v-ringning i ryggen, rund hals och korta ärmar samt ett litet släp.

Brudgummens look:
Jag var ute efter en enkel, stilfull och somrig look med detaljer som gav ett fint helhetsintryck. Det blev en mörkblå kostym och väst från Tiger of Sweden, vit skjorta från Eaton, fluga och näsduk från Dako, bruna skor och brunt bälte från Tiger of Sweden och manschettknappar Hugo Boss.


viktoriamattias4

viktoriamattias5

Brudbuketten: Brudbuketten var en relativt liten bukett eftersom jag själv är liten och nätt i kroppen. Den bestod utav mycket grönt med inslag av ljusrosa rosor, aprikosfärgade och cremefärgade nejlikor, små miniprästkragar och vit fresia.

En plats utan el och vatten: De två viktigaste punkterna på listan i planeringen var tältbygge och catering då det krävdes en hel del förberedelser eftersom att vigseln skulle hållas i fäboden, en plats utan ström och vatten. Restaurangen som levererade maten grillade på plats och hade förberett en hel del kalla tillbehör redan innan då vi valde att ha kall förrätt samt kall efterrätt för att underlätta. Med hjälp av min far som är elektriker kunde vi få el till både catering, tältbygge, belysning och till vår DJ, berättar Viktoria.viktoriamattias8

viktoriamattias

Vacker transport:
Med hjälp från grannar i fäboden kom vi i kontakt med en familj i Karlsbyheden som hade en liten ponny som utsmyckades med flätad svans och blommor i manen. Tillsammans med barnen kom vi med häst och vagn upp för fäbodgatan till våra gäster som stod och väntade på tunet mellan stugorna.

Personlig beskrivning:
I bröllopshäftet som vi tillverkade själva valde vi att ha en kort beskrivning om varje gäst. Det var ett bra och roligt sätt att presentera alla gästerna för varandra samtidigt som det var en ”icebreaker” för de som inte kände varandra så väl. Bröllopshäftet framsida var även prydd med en fin kurbits som fick symbolisera Dalarna.

viktoriamattias6

viktoriamattias7

viktoriamattias9

Vigsel & fest i en Dalaidyll:
Vi båda har en koppling till Dalarna då Viktoria är från Borlänge och jag är ifrån Falun. Min familj har ett sommarställe i Karlsby fäbodar utanför Falun som min morfar köpte 1924, berättar Mattias. När Mattias friade 2011 var vi helt överens om att vi ville ha bröllopet i fäboden då det är en plats som betyder otroligt mycket för oss båda och miljön är helt fantastisk. En riktig Dalaidyll med röda små stugor, gärdesgårdar, blåbärsris och får som går bredvid och betar på ängen. Fest, dans och middag hade vi på en gammal dansbana som ligger alldeles intill familjens fäbod, fortsätter Viktoria.


Foto:
Lindisima/
www.lindisima.se
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: