Vilken ros passar dig? 10 olika sorter rosor

Bukett med vita blommor

Ros som ros? Inte alls. Här är tio olika sorter rosor för tio olika teman och tillfällen. Vilken passar dig bäst?

Text: Redaktionen Foto: Mark & Marianne Earthy

Olika sorter rosor ger olika känsla

Rosor i olika sorter är den absolut vanligaste blomman i brudbuketter. Den är vacker, doftar gott och symboliserar dessutom den eviga kärleken. Rosen har också en stor fördel i att den finns i väldigt många olika färger och nyanser. Dessutom är den enkel att få tag på året runt. Det gäller nämligen inte för alla blommor.

När du ska välja typ av rosor för din brudbukett kan du överväga färg, storlek, form och doft. Olika rosor ger olika uttryck och hitta därför gärna den sort som förmedlar det ni vill säga. Blommorna är också en viktig detalj som bidrar till brudens personlighet och bröllopets tema.

Här är några olika sorter rosor som är populära att ha i brudbuketten.

Olika sorter rosor i rött och rosa

Lista över rosor i olika sorter

Klassiska rosor för brudbuketter har stora välfyllda blommor och kommer i olika färger. Hitta varianten som passar just er med denna blommiga lilla lista.

  1. Akito – liten och vit
  2. Avalange eller Bianca – stor och vit
  3. Sweet Alavange – stor och gammelrosa
  4. Persian rose – liten, röd och silkeslen
  5. Red Naomi eller Grand Prix – stor och röd
  6. Ilios – gul med limegröna bladkanter
  7. Heaven – barbie-rosa
  8. Coolwater – lila
  9. Vendela – champagnefärgad
  10. Leandra – aprikos

Kombinera med andra blommor

Samma ros kan ensam forma en vacker bukett, eller går lika fint att kombinera med andra sorter rosor eller andra blommor. Det kan också vara fint att kombinera olika storlekar eller färger.

Andra blommor som också är vanliga att använda i kombination är kallor, orkidéer och brudslöja.

Vanligaste färgen i brudbuketter

Den vanligaste färgen på blommorna i brudbuketten är vitt. Vita rosor symboliserar oskuld, renhet och evig kärlek, samt är stilrent och elegant. Vita går fint att använda ensamma eller tillsammans med andra färgade blommor för att skapa en vacker kontrasteffekt.

Andra populära färger för brudbuketter inkluderar rosa, krämvit, pastellfärger och rött. Röda rosor är en riktig klassiker och symboliserar passion och kärlek. De finns i allt från djupröda till klarröda samt i ton mot rosa och orange. ♥

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: