Bota dina torra vinterläppar!

Av Mathilda Hedin Ekwall

Att få torra och nariga läppar under vinterhalvåret är ett faktum. Orsaken till detta är att våra läppar blir fattiga på fukt när vi utsätter dem för låga temperaturer utomhus och torr, uppvärmd inomhusluft. Det medför att fukten dras ut vilket får läpparna att börja strama.

Här är 3 enkla knep för att undvika torra läppar

Drick vatten

Torra läppar kan bero på vätskebrist. Därför är det viktigt att dricka rekommenderad mängd vatten varje dag.

Peela

Ett knep för att bli av med fnasiga läppar är att peela dem.

Gör din egen hemmagjorda läppskrubb genom att blanda socker, honung och kokosolja i en skål som du sedan gnuggar försiktigt på läpparna. Vill du hellre köpa en färdig så är Rituals BRIGHTENING FACE EXFOLIATOR för 135 kr är en fantastisk ansiktsskrubb som är skonsam för ansiktet men funkar även att använda bara på läpparna.

Skölj sedan av skrubben och doppa en frottéhandduk i varmt vatten och gnugga ännu en gång försiktigt mot läpparna för att få dem mjuka och fina.

Smörj

Smörj därefter in läpparna med en fet kräm direkt efteråt t.ex. Locobase Repair för 124kr på Apoteket,

Välj rätt läppbalsam

Var noga med att välja ett bra läppbalsam som gärna innehåller bivax, sheasmör, e-vitamin och mandelolja, INTE paraffin. Tänk även på att läppbalsam är något du endast ska använda om du har såriga och torra läppar. Annars är det lätt att skapa ett beroende som gör att du vill använda det även när läpparna är återfuktade och fina. Ett balsam jag ofta använder är tea tree lip balm som kostar 49 kr i hälsokostbutiker.

Om det skulle vara så att du inte har något läppbalsam till hands fungerar olivolja perfekt för återfuktning

Locobase_webb
Rituals_webb
Tea Tree_webb

logo_black-new_300


KÖP SENAST


E N


UMRET


AV ALLT OM BRÖLLOP HÄR!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: