Visa kärlek med en regnbågsfärgad ros!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com Foto: Denise Chan

Rosen som är starkt förknippad med kärlek blir nu flerfärgad! Plantagen lanserar en regnbågsfärgad ros i samband med Pridefestivalen, vilken ska uppmuntra till att våga visa mer kärlek.

Prideveckan är en färgsprakande tid och Plantagen vill hylla alla typer av kärlek med den flerfärgade rosen. Plantagens regnbågsfärgade ros finns att köpa i samtliga Plantagens butiker i hela Sverige från och med lördagen den 27 juli till och med lördagen den 3 augusti.

– Det känns både bra och viktigt att vi lyfter fram denna härliga ros som en symbol för mångfald och allas lika rättigheter, säger Karolina Åhs, Marketing Director Plantagen.

Plantagen-regbagsros

Ge bort en regnbågsfärgad prideros till den du tycker om. Finns på Plantagen för 49,90 kr.


Antalet blommor du ger bort och vilken färg de är har sedan länge haft olika betydelser. Exempelvis så väljer du orange till din bästa vän, medan den röda som bekant symboliserar kärlek. Men varför nöja sig med endast en betydelse – när du kan ge en ros som innehåller alla betydelser på en gång?

Så här tyder du blomsterspråket:

Rosa: Du är min crush.

Lila: Jag önskar dig det allra bästa.

Blå: Jag kommer alltid stå vid din sida.

Grön: Du ger mig hopp.


Gul: Du är solen i mitt liv.


Orange: Du är min bästa vän.


Röd: Jag älskar dig.


Rainbow-roses-anna-sullivan

Foto: Anna Sullivan

Gör din egen regnbågsros

Utöver att belysa och uppmärksamma människors lika rättigheter delar Plantagen även med sig av tips på hur du kan göra din egen regnbågsros. Kanske något att anamma till kommande bröllop, oavsett Pridesymbolik eller ej. Så här gör du rosen flerfärgad:

  • Bäst är att utgå från en vit, eller åtminstone ljus, ros.
  • Splitta stjälken i minst tre olika delar.
  • Placera stjälkarnas olika delar i påsar fyllda med karamellfärgat vatten i olika kulörer.
  • Låt stå i 1-2 dagar.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: