Klädkod: White party och vita kläder på bröllop

Undvik vita kläder som bröllopsgäst. Om inte det är klädkod White party förstås! Så här kan du tänka kring vita kläder på bröllop!

Text: Redaktionen Foto: ByMalina

White party populärt under flera år

Klädkod White party har blivit alltmer populär under de senaste åren. Det är väldigt enkelt, alla gäster bär enbart vita kläder och accessoarer. Även om det finns variationer av denna sorts fest, går ofta också dekoration och tält i vitt.

Det är lätt att förstå att vit klädkod har blivit populärt både vid bröllop och andra fester. Det är verkligen effektfullt att se gäster såväl som dekoration helt i vitt. Lite som hämtat från en amerikansk film!

Klädkod White party innebär fri stil

När det gäller typ av kläder finns det inga specifika regler eller krav. Gästerna är fria att välja vilken stil de vill ha, så länge kläderna är vita. För kvinnor är det vanligt att bära en klänning, medan män vanligtvis bär en vit skjorta och byxor.

När det just gäller färgen är klädkoden väldigt strikt. Endast vitt är tillåtet, vilket betyder att du inte ska ha några andra färger på dina kläder eller accessoarer. Detta inkluderar även svart, grått och beige. Om du känner att det är svårt att hitta helt vita kläder kan du prova att välja en nyans av vitt som elfenben eller beige.

Accessoarer i vitt och metall

När det gäller accessoarer på ett White party bör även de vara vita eller i metall, så som guld eller silver. En vit hatt och vit solglasögon ger dig en cool look! Lägg gärna till vita smycken som pärlor eller strass för en elegant touch till din outfit.

Vita klänningar med mönster i andra färger kan vara perfekt!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Undvik vitt om klädkoden inte är White party

Om inte klädkoden är specificerad just White party bör du för övrigt undvika helvitt på bröllop. Detta för att inte stjäla uppmärksamhet från bruden.

Men om din klänning till bröllopet har mönster i andra färger och du adderar en färgglad accessoar som en sjal eller ett skärp klarar du dig fint även med en hel del vitt.

Men står det tydligt i inbjudan att det är klädkod ”white party” som gäller så bör du klä dig i enbart vitt!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: