Få ett lyckat bröllop som passar plånboken

I samarbete med Zmarta.se

– Det är mycket att tänka på när ett bröllop ska planeras och det kan vara svårt att veta hur man som brudpar ska prioritera för att hålla kostnaderna nere. Zmartas egna bröllopscoach, Caroline Wedberg, dela med sig av sina bästa tips för hur du kan pressa ned prisnivån på smartaste sätt

Vad är det folk prioriterar respektive väljer bort?

– Mat och dryck är något som det sällan snålas på. Detsamma gäller ringen, klänningen och bröllopsresan, säger Caroline och fortsätter, En utgift som jag inte rekommenderar att hålla nere är bröllopsfotografen. Boka hellre ett proffs ett par timmar, exempelvis under vigseln och för porträttet, och låt era vänner ta övriga bilder.

Hur kan man göra ett budgetbröllop och hålla ner kostnader utan att det märks?

– Mat och dryck är de största utgiftsposterna. Att laga egen mat istället för catering, till exempel en stor buffé, är både trevligt och plånboksvänligt. Genom att hitta en lokal där du får köpa drycken själv kan du spara massor. Undvik fri bar eftersom kostnaden snabbt skenar iväg. Ett alternativ kan vara att dryck ingår till middagen, men att gästerna får köpa till självkostnadspris under den efterföljande festen, säger bröllopscoachen och fortsätter, sedan spelar antalet gäster in, så välj er gästlista med omsorg. Även klänningen kan kosta en rejäl slant, att hyra eller låna är ett bra alternativ. Ett allmänt tips är att göra så mycket som möjligt själva. Ta gärna hjälp av familj och vänner så att ni hinner njuta av er dag!

Vilka är dina tre bästa tips för att få ett lyckat bröllop som passar plånboken?

– Först och främst, gör en budget. Titta noggrant på kostnader och jämför allt som ni lägger era pengar på för att hitta prisvärda alternativ. Vi på Zmarta tycker ju om att jämföra och vill aldrig att någon ska betala mer än nödvändigt. Med en bra planering lånar man heller inte mer än man behöver vilket är bra, tipsar Caroline om.

Tips 1.
Gäster. Bjud bara de som du verkligen vill ska dela er stora dag med er.

Tips 2.
Mat och dryck är de största utgifterna. Kan ni laga maten själva? Planera in en trerätters bröllopsmiddag och skippa snittar till bubblet, bröllopstårtan och nattvickningen.

Tips 3.
Bröllopsresan. Kanske ska ni haka på den senaste trenden och uppleva allt det vackra som finns i vår närmiljö och hemmavid?


zmarta_webb

Bröllopscoach Caroline Wedberg


Här är det vanligast att låna till bröllop:




Göteborg, där är genomsnittsåldern 21-25 år och de lånar i genomsnitt 130 000 kr






Malmö,
där är genomsnittsåldern 21-25 år och de lånar i genomsnitt 60 000 kr





Södertälje,
där är genomsnittsåldern 31-40 år och de lånar i genomsnitt 160 000 kr


Uppsala,
där är genomsnittsåldern 21-25 år och de lånar i genomsnitt 37 000 kr


Spånga,
där är genomsnittsåldern 26-30 år och de lånar i genomsnitt 36 000 kr



Stockholm,
där är genomsnittsåldern 31-35 år och de lånar i genomsnitt 125 000 kr


Zmarta.se vill de göra det enkelt för konsumenterna att fatta smartare beslut med sina pengar.

Läs mer på
Zmarta.se

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: