Hyr dina bröllopsdekorationer: Bra budgettips inför bröllopet

Hyra dekorationer.

Många drömmer om ett sagolikt bröllop som får alla gästerna att tappa hakan. Men att införskaffa dekorationer med en wow-effekt kan vara kostsamt. Att istället välja att hyra dina bröllopsdekorationer är därför ett utmärkt alternativ – både för plånboken och för miljön.

Text: Emma Christoffersen Foto: Instagram @weddingsbylina och @thebestoftimesphotography

Är din Pinterest fylld av inspiration på hur du skulle vilja dekorera bland annat festlokalen och vigselplatsen på ditt bröllop? Det kan ibland kännas överväldigande och kan lätt dra iväg och bli en kostsam punkt i bröllopsbudgeten. Som tur är finns det ett mer prisvärt alternativ där du inte behöver kompromissa med dina drömmar om ett vackert bröllop med fina dekorationer.

Fler väljer att hyra bröllopsdekorationer

Sedan 2018 driver bröllopskoordinatorn Jenny Andersson J.A. Wedding rentals. Med en bakgrund som just bröllopskoordinator märkte hon att möjligheten att hyra dekorationer till bröllop var väldigt begränsat.

– Jag hade svårt att hitta unika och moderna saker som mina par efterfrågade. Jag köpte därför in ett gäng mässingsljusstakar, en blomstervägg och lite annat smått och gott och sortimentet växte med varje säsong, säger Jenny Andersson.

De senaste åren har Jenny Andersson märkt av en ökad efterfråga hos brudpar att hyra dekorationer till sin stora dag. För henne är det viktigt att alla ska kunna få sitt drömbröllop.

– Jag vill ge alla brudpar chansen att skapa ett Pinterest-vänligt bröllop. 

Jag vill ge alla brudpar chansen att skapa ett Pinterest-vänligt bröllop

Jenny Andersson.
Jenny Andersson.

Men många av brudparen vänder sig också till hyrtjänster av flera anledningar, berättar Jenny Andersson.

– Det är väldigt uppskattat. Kunderna kommenterar ofta att de hellre hyr än köper på grund av miljö, pris och det logistiska i att köpa och förvara dekorationer hemma.

Tre fördelar med att hyra bröllopsdekorationer

  • Slippa förvara alla dekorationer hemma inför bröllopet. 
  • Det är oftast billigare att hyra än att köpa.
  • Hyra kvalitetsprodukter till ett förmånligt pris.

Särskilt populärt att hyra hos J.A. Wedding rentals är linneservetter som finns i massvis av olika färger. Dessutom finns det en egengjord proseccovägg och vigselbågar som också är väldigt populära bland brudparen. Men du kan även finna massvis av andra fina grejer – allt från porslin och servis till ljusstakar och ljuslyktor.

Linneservetter.

Vad skulle du rekommendera till brudpar att hyra till sitt bröllop?

– Servetter är perfekt för att piffa dukningen och skapa en personlig stil. Men även större dekorationer som vigselbågar och blomsterväggar, säger Jenny Andersson.

Vigselbåge hyra.

Jennys tre bästa tips när det kommer till dekorationer

  • Sätt en budget för vad dekorationerna får kosta så att det inte går överstyr. 
  • Satsa hellre på några större dekorationer som ger mycket effekt än att bara sätta ut smågrejer som inte syns lika mycket. 
  • Leta efter inspiration och samla bilder på en moodboard. Håll er till temat och tänk igenom era inköp.

Här kan du hyra bröllopsdekorationer

Känner du till någon som borde vara med på listan? Skicka oss gärna ett mail!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: